Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine VESELI ZAKLADKO na www.pagonsport.si so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04).
Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.

Podatki o podjetju

PAGON ŠPORT, Matej Pagon s.p. – Agencija za šport in prosti čas
Ljubno 127
4244 PODNART

IBAN: SI56 1010 0005 3476 483

 1. št. za DDV: SI78136610
  Sem zavezanec za DDV
  MŠ: 3603903000


S spletno trgovino VESELI ZAKLADKO (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje PAGON ŠPORT, Matej Pagon s.p., (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem spletne trgovine obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Ponudba artiklov

Artikli v spletni trgovini so redno ažurirani. Trudimo se, da so informacije o njih posodobljene in točne, za morebitne napake se opravičujemo in nam jih je možno sporočiti na info@pagonsport.si. Artikli so večinoma na zalogi, rok dobave pa je običajno od 2-5 delovnih dni. Pri unikatnih artiklih je rok dobave odvisen od zahtevnosti in količine naročila.

Cene

Vse cene so izražene v EUR. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog. Akcije in posebne ponudbe se izključujejo, razen če je navedeno drugače. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Cenik dostave

Cena za neomejeno število artiklov vplačanih po predračunu, preko PayPal-a ali s plačilno kartico po vsej Sloveniji znaša 3,90 €. Brezplačna dostava je pri nakupu nad 50 €.

 

Trajanja dostave 2 – 5 delovnih dni

 • Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

 

Možnosti plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo po povzetju
 • Plačilo s plačilnimi karticami VISA, MASTER CARD,
 • Plačilo preko PayPal sistema.

 

Opozorilo: Pomembno je, da pri nakazilu pripišete še vaše ime in priimek, ki ste ga registrirali na naši spletni strani.

Naši podatki za nakazilo

IBAN: SI56 1010 0005 3476 483

BANKA: INTESA SANPAOLO BANK

Naziv: PAGON ŠPORT, Matej Pagon s.p. – Agencija za šport in prosti čas

Namen plačila: ime in priimek kupca + št. naročila

Referenca: SI99 + št. naročila

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko prejme potrditev naročila na vpisan elektronski naslov. Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.pagonsport.si in da se z njimi strinja. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu. Za morebitne napake se vam vnaprej opravičujemo. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov.

Oddaja naročila

Nakupovanje v spletni trgovini smo skušali kar se da poenostaviti in narediti uporabniku prijazno. Želeni izdelek v košarico dodaš s klikom na gumbek “Dodaj v košarico”.

Ob tem se v desnem delu spletne strani odpre košarica, v kateri imaš dve možnosti “Prikaži košarico” ali “Na blagajno”. Ob kliku na “Prikaži košarico” lahko košarico po želji urejaš in dodajaš ter iz nje nakup končaš na gumbu “Nadaljuj na nakup”. Klik na “Na blagajno” te pripelje na Podrobnosti o naročilu, kjer boš videl-a celoten povzetek svoje košarice. V tem koraku je potrebno izpolniti še podatke o kupcu in vnesti naslov, kamor pošljemo naročeno blago. V tej isti sekciji izbereš želeni način plačila. Hkrati lahko v tem koraku vpišeš tudi promocijsko kodo in/ali kodo za darilni bon. K skupnemu znesku bo prištet tudi ustrezni strošek poštnine. Tukaj imaš na voljo tudi okence z opombami, kamor lahko poljubno vpišeš morebitne opombe, pohvale, kritike ali dodatna navodila ob nakupu. Nato nadaljuješ s klikom na gumb “Zaključi nakup”. S tem se strinjaš s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in obveznostjo plačila za pravkar oddano naročilo.

Popravek napak pred oddajo naročila

Si se zmotil-a pri zlaganju produktov v košarico ali izbiri načina plačila? Brez skrbi! V vsakem trenutku imaš možnost urejanja in popravljanja napak pred oddajo svojega naročila. Najlažje se po korakih košarice oz. blagajne usmerjaš s pomočjo zgornjega navigacijskega menija.

Ob kliku na povezavo “Košarica” se boš vrnil-a na začetek košarice. Tam lahko po želji odstraniš izdelke s klikom na križec  ob produktu.

Za dodajanje dodatnih količin produkta ali novih produktov se lahko kadarkoli vrneš v spletno trgovino s klikom na povezavo “Nadaljuj z nakupovanjem”.

S klikom na “Podrobnosti o naročilu” v glavnem navigacijskem meniju košarice, boš spet na vnosu oz. urejanju svojih podatkov. Tukaj lahko poljubno spremeniš svoje podatke.

Če imaš kakršnakoli vprašanja ali potrebuješ pomoč, smo vedno tukaj za vas. Preko e-pošte na info@pagonsport.si ali na telefonsko številko 041 767 282.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe oz. od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č in 43.d členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@pagonsport.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Matej PAGON s.p., Ljubno 127, 4244 PODNART

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Stranka mora obvezno v roku 14 dni javiti na e-mail: info@pagonsport.si namero, da bo izdelek vrnila, mi pa bomo poslali navodila za vračilo. Stranka ima potem še 14 dni časa, da izdelek vrne na naš naslov. V nasprotnem primeru žal denarja ne moremo vrniti.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen v primeru, da bi kupec pri nakupu uporabil drugi način plačila in izrecno zahteval istega tudi pri vračilu denarja.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika, razen v primeru, da bi kupec pri nakupu uporabil drugi način plačila in izrecno zahteval istega tudi pri vračilu denarja.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo za realizacijo spletne prodaje.  Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam, razen tretjim osebam, ki za Agencijo PAGON ŠPORT urejajo pogodbene obveznosti (npr. računovodstvo).
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če bo uporabnik za to dal soglasje ob prijavi v spletno trgovino.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina VESELI ZAKLADKO, ki deluje pod domeno pagonsport.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno uporabljali, reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. VESELI ZAKLADKO je zaščitena blagovna znamka Agencije PAGON ŠPORT, ravno tako tudi koncept orientacijskih iger ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@pagonsport.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Obveščanje in E-novičke

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.

E-novice praviloma pošiljamo 2 x mesečno in ne več kot 24 krat letno, za kar pa potrebujemo soglasje posameznika in njegov elektronski naslov, na katerega želite prejemati elektronsko obvestilo. Navedeni osebni podatek se bo uporabljal izključno v ta namen.

Prejemnik E-novic VESELI ZAKLADKO ima pravico do preklica prejemanja e-novic kadarkoli. Navodila za odjavo od e-novic so objavljena v vsaki poslani izdaji e-novic. Elektronski naslov, na katerega podjetje PAGON ŠPORT pošilja e-novice, je shranjen in varovan v skladu z določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

 Za vse osebne podatke, ki nam jih zaupate imate kadar koli pravico do:
– dostopa do podatkov,
– popravka podatkov,
– izbrisa (»pravica do pozabe«),
– omejitve obdelave,
– prenosljivosti podatkov,
– ugovora.

Za uveljavljanje vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov lahko kadar koli kontaktirate našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na elektronski naslov info@pagonsport.si

S prijavo na e-novice prijavitelj izrecno soglaša, da podjetje PAGON ŠPORT njegov elektronski naslov shranjuje, upravlja in ga uporablja za namen obveščanja prejemnika e-novic o aktualnem dogajanju in ponudbi. Športna agencija PAGON ŠPORT lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve oziroma do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu.